Förmånswebben för alla medarbetare

Nu lanseras förmånswebben för alla medarbetare

Nu lanseras förmånswebben. På förmånswebben får våra medarbetare bland mycket annat en lättöverskådlig sammanställning av sin lön, sin pension, sina försäkringar och sin semester. Det finns också möjlighet att göra inköp för brutto- och nettolöneavdrag på sådant som ögonlaser, matkassar och hälsoundersökningar. På förmånswebben kan man dessutom se hur mycket man har kvar av sitt friskvårdsbidrag och köpa friskvård utan att behöva lägga ut pengar. Man får också tillgång till Lifeplan som är en oberoende pensionsrådgivning.

– Jag hoppas att du som medarbetare kommer att uppleva förmånswebben som en förbättring, och som något som underlättar i vardagen. Du kommer att få en bättre översikt över din totala kompensation som bland annat innehåller din lön, pension, försäkringar och semester, säger Lisa Oldmark, HR-direktör på AcadeMedia, där Vittra ingår.

Fler sätt att logga in

För att logga in på förmånswebben kan man använda antingen sina vanliga inloggningsuppgifter, BankID eller speciella inloggningsuppgifter just för förmånswebben. Som medarbetare hos oss väljer du själv den metod som passar bäst för just dig, och oavsett hur du loggar in kan du se all tillgänglig information.

I förmånswebben hittar du som medarbetare också en mängd olika leverantörer som du kan beställa tjänster och produkter hos. Dessa tjänster och produkter dras sedan på lönen, antingen som brutto- eller nettolöneavdrag. Det kan till exempel handla om ögonlaser, IVF-behandlingar, matkassar och hälsoundersökningar.

– Det är Skatteverket som beslutar om vilka förmåner vi som arbetsgivare har rätt att ge mot bruttolöneavdrag. Idag är det privat sjukvård som omfattas, till exempel fertilitetsbehandlingar, ögonlaser och hälsoundersökningar. Övriga förmåner betalas med nettolöneavdrag, berättar Lisa Oldmark.

– En stor fördel med förmånswebben är att alla kan utnyttja sitt friskvårdsbidrag utan att behöva ligga ute med pengar, om de köper friskvård direkt genom förmånswebben. Precis som tidigare kan man också registrera sina kvitton om man väljer friskvård som inte finns i förmånswebben, säger hon.

Vilka får tillgång till förmånswebben?

Alla medarbetare som är tillsvidareanställda, provanställda eller har en tidsbegränsad anställning längre än tre månader får tillgång till förmånswebben.

De som inte har tillgång till förmånswebben är de som är timanställda, tidsbegränsat anställda med en anställningstid som understiger tre månader och tjänstlediga utan lön.

De viktigaste fördelarna med förmånswebben för dig som medarbetare:

Din totala kompensationen

Se en sammanställning av lön, pension, försäkringar och semester. Här hittar du även dina lönespecifikationer.

Inköp för brutto- eller nettolöneavdrag

Genom förmånswebben kan du göra inköp och betala dessa genom brutto- eller nettilöneavdrag. Välj mellan bland annat matkassar på nätet, ögonlaser och hälsoundersökningar.

Friskvårdsbidrag

Se exakt hur mycket av ditt friskvårdsbidrag du nyttjat. Du kan dessutom köpa friskvård genom förmånswebben och då få rabatt på bland annat gym, massage, kiropraktik och yoga.

Lifeplan pensionsrådgivning

Få oberoende individuell pensionsrådgivning direkt på nätet.

Rabatter

Med personalkortet får du rabatt på allt ifrån stora hemelektronikkedjor till resor.

Läs mer om förmånswebben klicka här

Senast uppdaterad: 2017-04-26