Skolhunden Iris är ett stöd för eleverna

På Farstaängsskolan tar man hjälp av skolhunden Iris i undervisningen. Syftet är att hjälpa eleverna att nå målen, och Iris är till hjälp för eleverna i alltifrån svenska och matematik till socialt samspel och motorik.

Iris har funnits på skolan sedan läsårsstarten och är väldigt uppskattad bland både barn och vuxna.

– Iris är väldigt omtyckt här på skolan, av pedagoger, elever och vårdnadshavare. Till och med barn som tidigare varit reserverade mot hundar har ändrat uppfattning helt efter att ha fått närma sig henne i sin egen takt, berättar Theodora Dallas Pappas, lärare på Farstaängsskolan.

– En av fördelarna är att Iris får eleverna att slappna av och må bra, och då ökar deras motivation att lära sig saker. Stöter de till exempel på ett ord de inte förstår när de läser, kan de ta reda på vad det betyder för att kunna berätta det för Iris, säger Theodora Dallas Pappas.

 

 

 


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*