De prisas för arbetet i köken

På årets kockavslutning den 31 maj delades utmärkelser ut till de kockar och köksteam som på olika sätt utvecklat skolmåltiden i våra förskolor och skolor under året.  

För att uppmärksamma de medarbetare som går i bräschen för måltidsutvecklingen inom förskola och skola delar AcadeMedia Måltid ut priser i fem olika kategorier: årets KRAV-kök, årets köksmästare, årets hållbara kök, årets köksteam och årets matglädje.

I år går utmärkelserna till kockarna på Pysslingförskolorna Vita Bergen i Stockholm, Utforskarna i Lund och systerverksamheterna Guldkusten, Bikupan och Fröhuset i Östersund samt till Pysslingskolorna Johannes Petri i Saltsjö-Boo, Brevik skola på Tyresö och Rosenlundsskolan i Rönninge.

– Årets pristagare inspirerar andra och förstärker det kollegiala lärandet i vår organisation. Dessa medarbetare går verkligen i bräschen inom respektive priskategori, säger Rickard Lundberg, måltidsansvarig på AcadeMedia.

Alla priser baseras på olika delar i AcadeMedias interna måltidspolicy. I nomineringsprocessen tittar domarna bland annat på vad barn och elever tycker om maten, på innovation och framåtanda samt kvalitet och variation i utbudet. Man ser också till hur verksamheten använder sig av sociala medier och hur de främjar arbetsglädje i både kök och team.

Årets köksmästare utsågs i år till Kent Jansson på Brevik Skola. Utmärkelsen handlar om ett gott ledarskap och väl utvecklad strategi för att nå AcadeMedias gemensamma mål. Efter prisutdelningen på huvudkontoret överraskades han av alla elever och all personal på skolgården.

– Hela skolan samlades för att fira mig. Det är nog det finaste priset man kan få – att 300 ungar står och hurrar för en, säger en märkbart stolt Kent Jansson över telefon.

– Mitt mål är att göra våra gäster mätta, glada och belåtna. För mig är det också viktigt att vi som arbetar tillsammans i köket har trevligt och roligt tillsammans. Vi sjunger och skrattar mycket, berättar han.

Nu väntar en sommar innan arbetet med måltidsutvecklingen fortsätter under hösten:

– Vi siktar på en hög lägstanivå i alla våra kök gällande klimatavtryck, hälsoaspekten och variation i utbud. Vår vision är att alla våra kök ska ha en hög standard inom samtliga områden och att vi ska lyfta skolmåltiden både internt och externt, säger Anna Blomqvist.


Fakta: Årets pristagare
– Årets KRAV-kök: Marcus Tibbling, Pysslingen Förskolor Vita Bergen och Josephine Antwi, Rosenlundsskolan
– Årets köksmästare: Kent Jansson, Brevik Skola
– Årets hållbara kök: Sarah Wänni, Johannes Petri Skola
– Årets köksteam: Pysslingen Förskolor Utforskarna
– Årets matglädje: Pysslingen Förskolor Guldkusten, Bikupan och Fröhuset


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*