Anna Hansson-Bittár tilldelas Sveriges stora Skolledarpris

När Nordiska Skolledarkongressen idag inleddes i Göteborg tilldelades Pysslingen Skolors rektor Anna Hansson-Bittár Sveriges Stora Skolledarpris. Det är första gången priset, som består av 100 000 kronor, delas ut och bakom det står Sveriges Skolledarförbund.

– Oj så häftigt! Jag är mycket lycklig och hedrad. Det här priset betyder mycket för mig och Brevik Skola, och det känns fantastiskt att få det i så fin konkurrens, säger Anna Hansson-Bittár.

Anna Hansson-Bittár tilldelades priset med följande motivering:
“Anna är mycket rutinerad och samtidigt en pionjär. Det säger något om hennes drivkraft för ständig utveckling. Som skolledare arbetar Anna med hela paletten av verktyg, organisation, relationer och utveckling av verksamhetskvaliteten. Anna Hansson-Bittár är en mycket uppskattad ledare och inspiratör som även tidigare vunnit flera ledarskapspriser.”

Juryn har bestått av Svenskt Näringsliv, Friskolornas riksförbund, Sveriges elevråd – SVEA, Sveriges Elevkårer, Studentlitteratur, Sveriges Kommuner och Landsting och Sveriges Skolledarförbund.

Läs även:
– Anna Hansson Bittár är den första mottagaren av Sveriges stora Skolledarpris på 100 000 kronor http://www.skolledarna.se/

– Pysslingen-rektor nominerad till Sveriges stora skolledarprishttp://www.academedia.se


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*