Växthuset Skola till riksfinal i Future City

Ett lag från Växthuset Skola i Mölndal har gått vidare till riksfinal i samhällsbyggnadstävlingen Future City. Bidraget, som heter Opåsal, deltar i tävlingsklassen Future City Modell och bakom tävlingsbidraget står eleverna Hlynur, Daniel, Casper och Benjamin i klass 7A.

Juryns motivering lyder: “Förtätad stad med närhet till allt innehåller Växthuset skolas modell. Smarta solceller och närodling bidrar positivt till miljön.”

– Future City sätter tekniken i ett samhällsperspektiv och utmanar eleverna att tänka nytt och kreativt inom många olika skolämnen, säger Anneliese Olsson som är lärare i biologi, kemi och matematik

Idén till bidraget kom bland annat från ett besök skolan haft av arkitekt Johan Olsson som berättat om hur framtidens stad och hus kan se ut. Dessutom har eleverna på NO-lektionerna fått föreläsningar om ekologisk hållbarhet, förnyelsebar energi och om senaste forskning inom relevant teknik för att få kunskap och inspiration till sitt arbete.

– Ju mer vi gjort nu med uppsats, modellbygge och bygget i Minecraft och vi har börjat använda vår fantasi för att vara med och skapa ett samhälle som det kan se ut om 50 år – det är ganska okej faktiskt! Vi är laddade inför tävlingen, säger eleverna.

Future City är en ämnesöverskridande tävling för årskurs 6-9 där skolan och näringsliv möts för att bygga framtidens stad. Årets tema är Den digitala staden och av totalt 35 tävlingsbidrag i fyra olika tävlingsklasser har tolv bidrag valts ut till riksfinalen som äger rum på Tekniska Museet den 13 april.


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*