Digital insamlingsbössa för att stödja musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. I en vecka, sammanlagt 150 timmar, sänder vi direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof; det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år. I år fokuserar vi på klimatrelaterade katastrofer och hur man bäst förebygger dem under temat ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”.
Tillsammans med 8a har Johanna Bjällerstedt, lärare på Johannes Petri skola, startat ett ”initiativ” och en digital insamlingsbössa för att stödja Musikhjälpen som håller på den 13-19 december. Åk 8 har arbetat med temat klimatflyktingar och eleverna har genom olika projekt engagerat sig och lärt sig mer om ämnet.
Ta del av elevernas engagemang så att de kan sprida kunskap om klimatförändringarna. De vill gärna att du är med och skänker pengar om du har möjlighet.
Titta på denna fantastiska elevfilm som är både rolig och informativ och lyssna på deras podcast om klimatflyktingar och Bangladesh.
På Instagramkontot som Johanna skapat finns lite bilder från arbetet: jpmusikhjalpen (använd gärna #mh15).

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*