Är du Norrskenets Luleås nya rektor?

Vill du leda och driva skolutveckling tillsammans med engagerade pedagoger?

Norrskenet Luleå söker en ny rektor till skolan. Norrskenet Luleå startade 2007 och har nu förtroendet att ta hand om 165 barn i åldrarna 1-16 år, från förskola till årskurs 9. Vår verksamhet bedrivs i ljusa, fina lokaler i stadsdelen Björkskatan i Luleå.

Vill du leda och utveckla en verksamhet med höga ambitioner och engagerade pedagoger så tveka inte att söka dig till Norrskenet Luleå!

Din roll

En rektor i Norrskenet har alltid barn- och elevperspektivet som sin utgångspunkt. Det situationsanpassade och humanistiska ledarskapet är tydliga kännetecken kombinerade med en affärsmässig förståelse som i sin tur bidrar till en stabil och sund plattform. Våra rektorer förstår vikten av en god balans mellan verksamhetens olika behov, är utvecklingsdrivna och har en förmåga att ta med sig medarbetarna i skolans utveckling.

I rektorsuppdraget ligger verksamhetsansvar och budget- och resultatansvar. Du ska agera enligt gällande nationella skoluppdrag. Du ansvarar för den lokala marknads- och affärsutvecklingen samt att bygga nätverk och skapa goda relationer med lokala intressenter. Du är en viktig del av och bidrar till utvecklingen av Norrskenets pedagogiska riktning och har ett övergripande personalansvar. Du ingår i regionens ledningsgrupp.

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö i en trevlig skola i ett spännande utvecklingsskede. Våra rektorer har också möjlighet att utvecklas inom Academedias ledarskapsprogram och är delaktiga i ett rektorsnätverk med rektorer från olika delar av Sverige.

Din profil

För att lyckas med uppdraget krävs att du har en högskolexamen och erfarenhet som ledare/chef med lönsamhetsansvar. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en idéstyrd verksamhet. Erfarenhet från skolledning i grundskola är ett måste och vi ser gärna att du har en pågående eller en genomförd rektorsutbildning.

Du är modig, vågar tänka nytt och driver pedagogiska frågor som rör bland annat kunskapssyn, individanpassning och lärprocesser. Dessutom kan och vill du utmana och leda engagerade och ambitiösa medarbetare i en föränderlig värld. Du ska ha förmågan att utöva ett strategiskt och pedagogiskt ledarskap samt vara en tydlig och närvarande pedagogisk ledare. Du arbetar för att skapa trivsel och gemenskap och är kommunikativ. Du har hög arbetskapacitet, är handlingskraftig och lösningsinriktad. Du är bra på att planera ditt arbete och att fatta och följa upp beslut.

Din ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning (inleds med sex månaders provanställning) på heltid med start enligt överenskommelse.

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta samordnare Kjell Linde på telefon 070-720 16 32 alternativt via e-post: kjell.linde@pysslingen.se; eller rekryterare Saskia Skogman på telefon 072-547 78 44 alternativt via e-post: saskia.skogman@academedia.se

Du söker tjänsten genom att klicka på nedanstående länk. Vi tar inte emot ansökningar via post eller mail. Sista ansökningsdag är söndagen den 20:e december. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt då vi gör urval löpande.

Varmt välkommen med din ansökan! Sprid gärna till någon du tror skulle passa för jobbet!

Ansök >>


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*