Johannes Petri skola ordnade stödgala till förmån för människor på flykt

File_001

Vi står inför en stor utmaning framöver. Världen förändras ständigt och just nu är det många flyktingar som kommer till Europa och Sverige med hopp om ett bättre liv för sig själva och sina barn. Därför behöver vi alla hjälpas åt utifrån de förutsättningar vi har så att alla känner sig välkomna och får ett bra mottagande. Tillsammans gör vi skillnad. Johannes Petri skola i Nacka ordnade en stödgala till förmån för människor på flykt.

Lena Bergqvist, rektor på Johannes Petri skola, är stolt över skolans engagemang.
Utan alla eldsjälar på skolan hade detta aldrig varit möjligt. Personal och elever har ställt upp med frivilliga krafter och gjort detta möjligt.
File_008 (2)

Sara Martén, skolans kurator och skolans musiklärare Fredrik Börjesson och Daniel Edwardsson har arbetat mycket med stödgalan. De har även samarbetat med flertalet hjälporganisationer som UNHCR, Rädda Barnen, Röda Korset och Refugees Welcome Stockholm. De tre sistnämnda organisationerna var på plats rent fysiskt under galan genom representant för att berätta om pågående verksamhet till förmån för människor på flykt.
Skolans trygghetsgrupp har bidragit genom att uppdatera externa digitala forum om stödgalan. Elevrådet har bidragit genom affischering och reklam på skolan. Eleverna på skolan har bidragit genom tillverkning av hantverk för försäljning, bakning och skapande av rekvisita inför galan. Elever bjöd även på musik-och dansframträdanden!
Johannes Petri skola ser detta som en tradition som kommer att stanna i anslutning till FN-dagen.
40 000 kr samlades in under kvällen.  2015-10-22 04.54.42
File_005

Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*