Galären Skola vinnare av Trafikverkets pris i Futurecity

Gustaf Heidenberg och Jacob Melander med vinnardiplomet

När riksfinalen av samhällsbyggnadstävlingen Futurecity idag gick av stapeln vann Galären Skola Trafikverkets specialpris för ”Bästa trafiklösning”. Bidraget, som heter ”Krulleborg” är skapat av eleverna Gustaf Heidenberg, Rokas Kasperaitis, Jacob Melander, Carl Fransson, Maria Frey, Adrian Johansson och Jesper Wallman.

Priset tilldelas bidraget med följande motivering:

”Galären har tänkt på en mängd olika sätt att resa – på marken, i luften, under marken och under vatten! Markytan i staden är tillägnad gång- och cykeltrafikanter genom att spårtrafiken går i luften och biltrafik under jord. Gods transporteras till stadens centrum på ett miljövänligt sätt. Transportsystemet hänger ihop så att det går enkelt att byta färdmedel. Galären följer helt Trafikverkets vision som är alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt.”

– Jätteroligt att vinna detta pris och kul att höra att de vill att vi ska söka jobb hos Trafikverket, säger eleverna  Gustaf Heidenberg och Jacob Melander.

Det är tredje året som Galären Dator och Teknik ställer upp i tävlingen. Tidigare har man bara avancerat till regionfinal.

Future City är en ämnesöverskridande tävling för årskurs 6-9 där skolan och näringsliv möts för att bygga framtidens stad.

Läs även: Galären Skola till riksfinal i Futurecity

BILDER: Så här det ut i Krulleborg:

Minecraft4

 

 

 

 

 

 

 

minecraft3Minecraft2

 

Minecraft1


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*