Galären Skola till riksfinal i Future City

Ett lag från Galären Dator och Teknik har gått vidare till riksfinal i samhällsbyggnadstävlingen Future City. Bidraget, som heter Krulleborg, deltar i tävlingsklasseFuture City Minecraft och bakom tävlingsbidraget står eleverna Gustav Heidenberg, Rokas Kasperaitis, Jacob Melander, Carl Fransson, Maria Frey, Adrian Johansson och Jesper Wallman.

Juryns motivering lyder: ”Galären Dator och Teknik har förstått helheten, med allt från kraftförsörjning till kulturen och människorna. De har flera innovationer i sin stad bland annat de brandsläckande drönarna och offentliga platser i glastunnlar under vattnet.”

– Eleverna får verkligen blomma ut i en miljö som de känner väldigt väl, säger Mårten Olsson, lärare i teknik och matematik på Galären Skola.

Det är tredje året som Galären Dator och Teknik ställer upp i tävlingen. Tidigare har man bara avancerat till regionfinal.

Idén till bidraget kom från futuristiska elevidéer.

– Verkligen kul! Nu hoppas vi att det går bra även i finalen, säger eleverna.

Future City är en ämnesöverskridande tävling för årskurs 6-9 där skolan och näringsliv möts för att bygga framtidens stad. Årets tema är tekniska lösningar och av totalt 65 tävlingsbidrag i fyra olika tävlingsklasser har tolv bidrag valts ut till riksfinalen som äger rum på Tekniska Museet den 20 maj.

Minecraft4Minecraft2Minecraft1


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*