Skolmaten

Hej Matvänner,

Nu har våra kök startat upp efter ett långt härligt vinterlov och vi går med stadiga steg mot vardagen igen. Lite information om vad som komma skall under dessa första månader.

Vi fortsätter vårt arbete med att utveckla fler kök till att bli KRAV märkta. Detta kommer vi göra tillsammans med våra interna kurser och matverkstäder, som riktar in sig på KRAV, ekologiskt och hållbarhet inom kök.

Under våren vidareutvecklingar vi vårt hållbarhetsarbete. Vi kommer ha miljökamp inom förskola, skola. Där våra deltagande skolor, förskolor under två veckors tid deltar i miljö och svinnmedvetenhet. Det skall mätas dagligt svinn och tas fram lokala miljöpolicys som skolan jobbar mot. Under maj månad korar vi en vinnare i årets gröna kök.

Vi har flera inspirationskurser under våren med härliga föreläsare om ekologiskt och hållbart som till ex Carina och Ulrika Brydling.
Under februari mars kommer vi ha köksmöten runt om i landet för att kunna nätverka med oss kockar.

/Rickard Lundberg


Skriv en kommentar

Din epost kommer inte publiceras.

*