Hälsa & Idrott åk 4-9

Väljer du att på profiltiden har mer Hälsa & Idrott så har du tre ”vanliga” idrottslektioner varje vecka, plus en till två profiltider där intresset styr vad du gör. Alltså idrott i stort sett varje dag!

I åk 4-6 är det en profiltimme extra varje vecka med ”prova-på-idrott”. Där provar vi på alla möjliga olika slags idrotter som man kanske inte alltid har möjlighet att prova i den vanliga idrottsundervisningen. Eller fördjupar oss i någon idrott som eleverna önskar samt förbereder oss för de skol-DM vi deltar i.

I åk 7-9 finns fyra olika inriktningar för den extra profiltiden Hälsa & Idrott:

  • Allmänna profilen. Här provar vi ett varierat utbud av olika idrottsaktiviteter, anpassat efter elevernas önskemål. Läs mer här.
  • Dansprofilen. Här står fysisk aktivitet tillsammans i grupp till musik i fokus. Läs mer här.
  • Fotbollsprofilen. Läs mer här.
  • ”Sport college”. Här tränar du med din klubb, på skoltid. (Gymnastik, handboll, innebandy, konståkning, ishockey, tennis, badminton, bordtennis.) Om du har egen häst så kan du använda profiltiden för din träning med hästen.

Dessutom är det en gång i månaden friluftsdag. Då utmanar mentorsgrupperna varandra i olika tävlingar (idrotter). En av de mest uppskattade brukar vara fotbollsnatten där stämningen på läktaren lyfter de kämpande lagen på planen från sen kväll till tidig morgon. Vi arrangerar flera Skol-DM samt deltar i alla DM och KM som arrangeras varje år.

Senast uppdaterad: 2020-04-06