Dags att välja skola – goda råd i skolvalet

Nu är det dags att välja skola! Här har vi samlat nyttig information och goda råd inför skolvalet. Lycka till!

Läs på om skolans arbetssätt
Alla barn är olika, men trivs bäst i en miljö som ger trygghet och som stimulerar. Vad det innebär för ditt barn vet du bäst. Vi rekommenderar att du tar dig tid att sätta dig in i skolans arbetssätt och att du funderar över hur det arbetssättet skulle kunna passa för ditt barn. Tänk igenom vad som motiverar ditt barn och hur man bäst stöttar honom eller henne i sin utveckling.

Gå på öppet hus
Ta dig tid att gå på öppet hus eller en privat visning för att bilda dig en uppfattning av skolans lokaler och stämningen bland personalen och eleverna. Passa på att fråga hur lärarna planerar verksamheten och hur en helt vanlig dag på skolan kan se ut. Kanske har du hört andra föräldrar berätta om skolan – information som du kan få bekräftad och utvecklad av rektorn eller lärarna på plats.

Prata med nuvarande elever
När du är på besök, passa på att byta några ord med eleverna som går där för att bilda dig en uppfattning av vad de tycker om sin skola. Hur trivs de? Vad tycker de om sina lärare, om skolans lokaler och om studieron?

Skolvalet.nu – frågor och svar
På sidan http://www.skolvalet.nu som Friskolornas Riksförbund driver kan du läsa mer om hur ett skolval går till och vad som gäller generellt sett kring friskolor och skolval.


Så ställer du dig i kö
Pysslingen Skolor har skolor över hela landet – från Kalix i norr till Lund i söder. Du ställer dig i kö till den skola du är intresserad av genom att fylla i ett köformulär här på vår webbplats. Så fort du skickat in din anmälan får du en e-postbekräftelse. Därefter tar skolan kontakt med dig.

Senast uppdaterad: 2022-01-14